De lente is in't land, en dat merken we ook aan de activiteiten die eraan zitten te komen. In april zijn er twee grootse activiteiten te melden waaraan telkens een vijftal lidverenigingen van FZO-VL deelnemen, en voor mei stromen de aankondigingen binnen.


Op 18 april toert een bus door Gent, langs de activiteiten van een dertigtal multiculturele verenigingen. Het programma toont de diversiteit in het Gentse verenigingsleven, en zet de leden van zes Gentse federaties in de kijker, zodat ook jullie activiteiten wat meer bekendheid krijgen.


Op 26 april organiseert FZO-VL het jaarlijkse Internationale Kinderfeest. Op dit van oorsprong Turkse feest staan kinderen centraal. Omdat multiculturaliteit geen loos woord is, doen dit jaar kinderen van Turkse, Tunesische, Georgische, Marokkaanse, Belgische, Ecuadoraanse en Soedanese verenigingen mee.


Voor mei springen de Ghanese dag in de Centrale (Gent, 1 mei), het Charango-Festival (Brussel, 21 mei) en Poskuders Seyran (Wachtebeke, 30 mei) er uit. We maken van de gelegenheid gebruik om jullie nog eens op te roepen om al jullie activiteiten tijdig aan te kondigen via webmaster@fzovl.be!