Naar aanleiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen (14/10) hebben we twee debatten georganiseerd rond verschillende thema’s die onze doelgroepen aanbelangen.

Het debat in Molenbeek is doorgegaan op donderdag 13 september 2018. Zes politieke partijen hebben hun ideeën rond migratie, veiligheid, onderwijs en tewerkstelling uiteengezet: CD&V, Defi, Spa, Open Vld, Ecolo Same en Pvda/Ptb.  De enthousiaste deelnemers kregen ook de mogelijkheid om vragen te stellen.

In Gent hebben zeven politieke partijen hun degens gekruist op donderdag 27 september: Spa, Groen, Open Vld, NVA, Pvda , Be One en CD&V. Naast de traditionele thema’s ging het ook over de heetste hangijzer in Gent, het Circulatieplan. Moderator, Johny Van Sevenant, zorgde ervoor dat de verschillen tussen de partijen duidelijk naar voren kwamen. Dit belooft nog een lange tijd een hot item te blijven in Gent. Het talrijk opgekomen publiek maakte ook gretig gebruik van de gelegenheid om vragen te stellen aan het panel.

Beide debatten werden enorm geapprecieerd door onze verenigingen en hun doelgroepen. Als FZO-VL vinden wij het zeer belangrijk om ook hierin het verschil te maken. Het is onze opdracht om mensen te doen inzien dat verkiezingen belangrijk zijn. En dat onze doelgroep op de hoogte gebracht wordt van de verschillende visies onder de partijen.

* sfeerbeelden debat in Brussel (13 september 2018)

* sfeerbeelden debat in Gent (27 september 2018)