FZO maakt comeback na corona – thema avond in Ledeberg

Op 24 juni 2022 hebben wij  onze themadag laten doorgaan in de theaterzaal in Ledeberg.  Met meer dan 300 genodigden hebben wij nogmaals onze nieuwe manier van werken (thematisch werken) uit de doeken gedaan, een reflectie gegeven van de voorbije activiteiten, onze werkgroepen voorgesteld, en aan de hand van onze promofilm de rollen en de functies van FZO nogmaals benadrukt.

Nieuw Gent en Steenakker vieren buurtfeest

Het heerlijke weertje lokte veel mensen buiten voor het buurtfeest van Nieuw Gent op 11 juni 2022.

Het was er fijn vertoeven in een gemoedelijke sfeer.

De catering werd verzorgd door vrijwilligers van de Soedanese Gemeenschap Gent (aangesloten lid bij FZO-VL).

sfeerbeelden

Kaangaayan Vriendenkring ... Filipijnen vieren onafhankelijkheid in Gent

De onafhankelijkheidsdag (Independence Day of Araw ng Kalayaan) in de Filipijnen is een feestdag op 12 juni ter herinnering aan het uitroepen van de Filipijnse onafhankelijkheid van Spanje op die datum in het jaar 1898.

Ook in Gent werd de Filipijnse onafhankelijkheid uitbundig gevierd op de Zuidpark te Gent op 11/06/2022 en 12/06/2022.

Wij, FZO-VL team en bestuur, danken alle vrijwilligers van onze lidorganisatie Kaangayan Vriendenkring,  het gemeentebestuur en allen die aanwezig waren en ertoe hebben bijgedragen om van dit feest een groot succes te maken.

Workshop over migratie en geestelijke gezondheid #migratie #gezondheid

Op 11 juni organiseerde FZO (afdeling Brussel), samen met haar lidorganisaties een workshop over migratie en geestelijke gezondheid in haar lokalen te Brussel.

Goed in je vel zitten is belangrijk. Maar veranderingen, stress of tegenslagen kunnen je uit evenwicht brengen.

Hoe sterk je uit evenwicht raakt, hangt af van je veerkracht op dat moment. Een interactieve workshop om je veerkracht te vergroten.

sfeerbeelden

Werkgroepvergadering gezondheid #gezondheid

Op de werkgroepvergadering gezondheid van donderdag 2 juni 2022 werden de puntjes op de i gezet voor ons activiteit van 24 juni (FZO-Comeback).

Hieronder nogmaals de uitnodiging.

Het coronavirus heeft het werk van de meeste organisaties uit onze sector ondersteboven gehaald. We werden met z’n allen gedwongen om snel op zoek te gaan naar manieren om met deze onverwachte situatie om te gaan.  Dat dit de werking van ons, maar ook van onze organisaties in de kern geraakt heeft, hoeft geen betoog.

LEVENSFASENTOOL van onze verenigingen

Aan de hand van een tool proberen wij inzicht te krijgen op de levensfase waarin onze verenigingen zich bevinden.

Wij zijn de tool beginnen gebruiken in 2022 en proberen al onze verenigingen in kaart te brengen, intussen hebben een 20-tal verenigingen de tool ingevuld samen met ons.

Onze streefdoel is dat wij eind 2022 al onze verenigingen in kaart kunnen brengen om de evolutie van onze verenigingen te kunnen opvolgen en bij te sturen waar nodig.

Heb jij de tool nog niet ingevuld? Maak een afspraak met één van onze medewerkers

Verbondenheid: proef de wereld in je buurt #gezondheid

I.h.k.v. de week van verbondenheid organiseerde  SAAMO Meulestede op 01 juni 2022 i.s.m. Brede School en FZO een creatieve/gezellige namiddag voor de buurtbewoners.

Een super namiddag met gezond lekker eten gekookt door Henda van Neapolis en vrijwilligers, live muziek en een knutselworkshop.

Arda vzw - Bulgaarse gemeenschap viert lentefeest in Zwijndrecht

Vereniging voor Cultuur en wederzijdse Bijstand van de Bulgaarse gemeenschap in Antwerpen, Arda vzw (lidorganisatie FZO-VL) heeft op 29 mei 2022 de lente verwelkomt in Zwijndrecht.

De vereniging organiseert elk jaar in juni een sprankelend cultureel volksfestival met talrijke optredens van verschillende nationale en internationale muzikanten, de jongens- en meisjeswerking van Arda brachten schitterende folkloristische en traditionele dansen op het podium en professionele muzikanten zorgden voor de muzikale sfeer.

Aangifte rechtspersonenbelasting 2022

Ook dit jaar (aanslagjaar 2022, inkomsten 2021) zijn vzw’s verplicht hun aangifte in de rechtspersonenbelasting elektronisch in te dienen. De aangiftes moeten in de meeste gevallen ingediend worden vóór 17/10/2022. U wacht dus best niet langer en dient de aangifte zo snel mogelijk in.

Hulp nodig? Maak tijdig een afspraak met onze medewerker Mustafa op het nummer 09 235 26 30

Kulturang Pinoy ... Barrio Fiesta in Gent

Kulturang Pinoy sa Belgium organiseerde op 14 mei de Barrio Fiesta in Gent, een jaarlijkse festival in de Filipijnen met kleurrijke kostuums, muziek en dans.

De vereniging slaagde erin om ook deze editie een succes te maken. De Barrio Fiesta trok honderden mensen uit heel België en de Filipijnen die uitkeken naar artiesten, optredens en traditionele kostuums uit hun land van herkomst. Kortom, het viel in de smaak bij het publiek en was een groot succes!

sfeerbeelden

Pagina's