Een eigen lokaal is de droom van zo goed als elke vereniging. Voor de meeste verenigingen blijft dit echter bij een droom. Toch mag het niet beschikken over een eigen ruimte een rem zijn voor het opzetten van activiteiten!

Er bestaat immers een breed aanbod aan zalen en ruimten om op wekelijkse of eenmalige basis te huren, die beschikbaar zijn voor verenigingen.
Zo is er bijvoorbeeld het aanbod van zalen dat vanuit steden en gemeenten aangeboden wordt (vaak gratis voor erkende verenigingen) en zijn er de wijd verspreide parochiezalen.
Ook op de privé-markt vind je een uitgebreid aanbod. Kijk maar eens op De Goudengids bij zalenverhuur. De zalen die gratis ter beschikking staan van verenigingen zijn populair en moeten lang genoeg op voorhand gereserveerd worden. Hou hier rekening mee!

Let ook op de voorwaarden die bij het huren van een zaal horen: tot hoe laat mag je over de zaal beschikken, moet er extra betaald worden voor bepaalde zaken, zijn er stoelen en tafels voor handen, wat is de waarborg, mag er eigen drank en voedsel verkocht worden,…