"Ervaar jij water nog als bron van leven? Heb jij ooit kunnen voelen wat droogte is? Geen enkele druppel water die nog uit de lucht valt, alles wordt dor, mensen en dieren verlangen wanhopig naar water." In onze westerse wereld kunnen de witte magiërs van de meteorologie het probleem misschien gedeeltelijk oplossen. Maar zijn hun oplossingen altijd even ethisch verantwoord?

Op deze avond kon je beleven hoe het er elders aan toe gaat, waar mensen nog beroep doen op rituelen en tovenaren. Ze brengen offers en dansen… dansen tot het regent?

Op het programma stonden o.a; een verhaal voor groot en klein; een Afrikaanse griot brengt een legende tot leven. Ook een originele andere Afrikaanse legende over goden en water werd verteld door S-Eau-S Sahel. Rituele bijhorende dansen kwamen tot leven door De Dans Ruh. Deelnemers konden de dansen ook aanleren adhv workshops. Traditionele kledij werd boven gehaald en geprobeerd op aanwezige vrijwilligers. Cultuur werd gedeeld met buurtbewoners, divers in afkomst en leeftijd. Iedereen was geboeid. De activiteit werd afgesloten met een babbel, een hapje en een drankje.

sfeerbeelden