Vrijdag 31 oktober was FZO-vl aanwezig op de interculturele jobbeurs van Kif Kif. Het werd een succes! Honderden - vaak hooggeschoolde – werkzoekenden kwamen een kijkje nemen in de Bijloke, op zoek naar een job.
Samen met Rachida Achabar (Internationaal Comité) en Siham Benmammar(Minderhedenforum) ontvingen we mensen aan onze stand van Work Up. Dit project, dat wordt gedragen door verschillende federaties en het Minderhedenforum, ondersteunt de activeringsconsulenten in verschillende regio’s in Vlaanderen, waaronder Gent en Sint-Niklaas. Activeringsconsulenten begeleiden allochtone werkzoekenden naar werk of een opleiding, op een heel laagdrempelige manier.
Tientallen werkzoekenden die geïnteresseerd zijn in begeleiding bij hun zoektocht naar werk kwamen een praatje maken aan onze stand. Het werd een interessante namiddag, vol ontmoetingen met mensen met veel talent en potentieel. Na een kennismaking hielpen we hen op weg of maakten we een afspraak voor een begeleidingsgesprek met de activeringsconsulente in Gent.
Kon je er vrijdag niet bij zijn, maar heb je nog vragen over tewerkstelling of wil je begeleiding bij je zoektocht naar werk, contacteer me dan gerust!

Valerie Demaecker, activeringsconsulente FZO-VL - valerie.demaecker@fzovl.be

De foto's van de jobbeurs vind je hier.