De leden van FZO krijgen kosteloos steun op maat. Onze medewerkers in Gent en Brussel bieden antwoorden op jouw vragen in verband met subsidies, adviseren in verband met verenigings-en vzw-wetgeving, statuten en organiseren verschillende vormingen, onder andere over de verplichte vrijwilligersverzekering, boekhouden voor vzw's, vergadertechnieken etc. Ook voor praktische vragen in verband met het vinden van een locatie of de promotie van een activiteit kan je bij ons terecht.
Wij komen niet tussen in de interne keuken van de verenigingen, nog minder spreken wij ons uit over de inhoudelijke doelstellingen van de leden. Dat zou indruisen tegen onze basisvisie. Wij verlangen alleen dat al onze leden de basiswaarden van FZO onderschrijven en vragen jaarlijks een beknopt overzicht van de activiteiten.
Leden van FZO worden meermaals per jaar uitgenodigd om mee te vergaderen over de werking van FZO. Er is geen lidgeld, de dienstverlening van FZO is volledig gratis.
Wil je lid worden? Dan kom je best eens langs voor een gesprek. Zo kan je nog beter zien of FZO je bevalt. Onze adressen vind je hier.