Voor de vier de maal op rij organiseert de Dienst Kunsten de actie "Artiest zoekt feestneus", waarbij we beginnend Gents (podium)talent willen matchen met organisatoren van buurt- en straatfeestjes. We stellen namelijk vast dat er én steeds meer inwoners van de stad kleine feestjes organiseren én dat er steeds meer beginnende groepen en artiesten speelplekken en podiumervaring zoeken.
Met de actie stellen we een pool van artiesten samen over uiteenlopende genres en stijlen heen zodat die gevraagd kunnen worden voor de feesten die Gentenaars organiseren. Kandidaat-artiesten kunnen zich inschrijven vanaf 1 april tot 31 mei 2010. Half juni selecteert een professionele jury die performers die geschikt zijn voor optredens op straat- en buurtfeesten. De organisatoren van dit soort feesten zelf kunnen twee maal een beroep doen op een van deze acts voor om het even wat soort buurtfeest. Hoe rijker het aanbod aan artiesten, hoe beter de organisatoren een gepaste act kunnen vinden. De artiesten zelf worden vergoed door de Stad Gent, 250€ voor een optreden tot en met 5 personen op het podium, 350€ voor een groep van meer dan 5 personen.
Alle concrete info, inclusief het inschrijvingsformulier, kan je vinden op www.gent.be/feestneus.
Bij de oproep horen ook promofilmpjes die je terugvindt op http://www.youtube.com/watch?v=tZyNFflXquM en op http://www.youtube.com/watch?v=GwWsyDv6akU. Hou je zeker niet in om de filmpjes te embedden op allerlei sites en facebook- of netlogpagina's waar je toegang toe hebt. Ze zijn in eerste instantie gemaakt om artiesten te informeren, maar het kan zeker geen kwaad dat buurtbewoners nu al mee op de hoogte zijn van de actie. Er zal voor hen trouwens een tweede campagne starten nadat de geselecteerde artiesten bekend zijn.
De Facebookgroep is te bereiken op http://www.facebook.com/group.php?gid=109121219109893 of rechtsreeks via 'Artiest zoekt Feestneus' in het zoekvenster.
We hopen dat je met deze actie een mogelijkheid ziet om mee met ons het sociale en culturele leven in Gent verder te versterken.