Kortsom vzw ... projecten en verhalen over Somalië

Op zaterdag 21 oktober 2017 nam Nour, de voorzitter van vzw Kortsom te Kortrijk je mee in zijn verhaal wat Kortsom afgelopen jaren allemaal al heeft gedaan om het volk in Somalië en België een kans te geven. Velen zijn betrokken en hadden een luisterend oor voor de problematieken en de gebeurtenissen in Somalië. De vrouwen zorgden ook voor voldoende heerlijke Somalische lekkernijen en de kinderen konden zich samen buiten uitleven op de trampoline van vzw de Stuyverij te Kortrijk!

sfeerbeelden

Word wereldburger in Brugge ... FZO-VL neemt deel

Op zaterdag 7 oktober 2017 was FZO-VL en zijn lidverenigingen aanwezig op de tweede editie van de Netwerkdag "WORD WERELDBURGER", georganiseerd door Wereldhuis West-Vlaanderen om te netwerken en enkele workshops mee te volgen. Op het programma stonden o.a. sprekers zoals VRT-journalist Stijn Vercruysse, professor André Watteyne en zuster Jeanne Devos.

Dank je voor deze inspirerende dag in Brugge!

De hoofdconsul van Tunesië bezoekt FZO-VL

De hoofdconsul van de Republiek Tunesië, mevrouw  Radhia Amel Ben Salah en de Ereconsul van Gent de heer André Frank brachten op 22/09/2017 een bezoek aan FZO-VL.

Ze werden warm onthaald door onze voorzitter Ceylan Kara en vice voorzitter Ali Ghaddab.

Er werd overleg gepleegd over de werking van de aangesloten Gentse Tunesische verenigingen die FZO-VL onder haar koepel heeft. Eveneens kon de Consul nader kennis maken met de werking van FZO-VL.

sfeerbeelden

UGENT: project voor laatstejaarsleerlingen met een migratieachtergrond

In AJ2017-2018 biedt de Universiteit Gent 30 talentvolle leerlingen met een migratieachtergrond een uniek jaartraject aan over studiekeuze en waardevolle academische vaardigheden.

Leerlingen die:

·      in september 2017 aan hun laatste jaar secundair beginnen en van plan zijn in september 2018 hogere studies te volgen;

·      thuis, naast het Nederlands, ook nog een andere taal spreken;

·      een migratieachtergrond hebben;

·      een TSO- of KSO-opleiding met minstens 4 uur wiskunde of een ASO-opleiding volgen komen in aanmerking.

Vrijdag 1 september offerfeest door De Toekomst in Kortrijk

Het is een feest waar iedereen trots op is. Het was een zeer goed georganiseerd, kindvriendelijk evenement. Er waren springkastelen, clowns en een kindergrime aanwezig om voor iedereen er een fijne dag van te maken. De volwassenen konden open gesprekken met elkaar voeren en er werd hier en daar ook een speech gegeven. Niet enkel de burgers van Kortrijk waren daar, ook de  mensen vanuit Gent, Brussel en Tilburg wouden dit niet missen. Er was veel mooie muziek en ook lekker warm eten en dessertjes. Meer dan geslaagd dus voor velen!

sfeerbeelden

Colombia in hartje Brussel

Naar aanleiding van de Nationale Feestdag van Colombia vond op 14, 15 en 16 juli het festival Colombia Village plaats in Brussel.

Iftar @ Dok Gent, onze verenigingen helpen een handje mee

Op 17 juni 2017 @ DOK Gent vond er de Internationale Iftar plaats. Lid organisaties van FZO-VL werkten mee in samenwerking met DOK en VOEM en vele andere om zo’n 300 mensen een onvergetelijke avond te bezorgen. Henda van de organisatie Neapolis en haar collega maakten voor iedereen de heerlijkste Harira en Amina van de organisatie Les Meufs vzw zorgde voor show en lekkere Marokkaanse theetjes. We hebben samen gezongen, gelachen en gedanst. Samen getafeld en geluisterd naar elkaars verhalen. Proficiat voor dit mooie initiatief en alle vrijwilligers!

sfeerbeelden

Pagina's