Coronagids voor sociaal-cultureel volwassenenwerk en amateurkunsten

De Nationale Veiligheidsraad volgt de evolutie van de pandemie op de voet op en heeft beslissingen genomen die geldig zijn tot 30 september. Culturele activiteiten blijven mogelijk maar moeten rekening houden met de basisprotocollen voor cultuur. Deze protocollen worden bepaald door de bevoegde minister, na advies van de GEES en in overleg met de sector.

Pappy Boom op bezoek bij koning Filip

Een van onze Brusselse verenigingen, Papy Booom, is onlangs op bezoek mogen gaan bij de Koning Filip! Youssef levert fantastisch werk in de brusselse woonzorgcentra, zo hebben ze een webserie gemaakt met senioren (al 34 episodes?!). Ga zeker eens een kijkje nemen op hun facebookpagina!!!

De meisjes van vzw Poskuder zijn razend ambitieus

Van pintelieren en roken moeten ze niet weten. De meisjes van vzw Poskuder houden zich liever bezig met kickboks, dans en seksuele voorlichting. Maak kennis met een opvallend nieuw jeugdhuis in Sint-Amandsberg.

“In Dampoort en Sint-Amandsberg zijn cafés en jeugdverenigingen genoeg. Maar een plek voor meisjes alleen? Dat ontbrak. Wij brengen daar verandering in.”

De meisjes van vzw Poskuder zijn razend ambitieus ... We willen bruggen slaan en meisjes uit alle culturen verenigen.

Aangifte rechtspersonenbelasting 2020

Ook dit jaar (aanslagjaar 2020, inkomsten 2019) zijn vzw’s verplicht hun aangifte in de rechtspersonenbelasting elektronisch in te dienen. De aangiftes moeten ingediend worden vóór 29/10/2020 (= 'corona-uitstel', aanvankelijke indieningsdatum was 24/09/2020). Vzw’s worden hiervan niet meer schriftelijk verwittigd. U wacht dus best niet langer en dient de aangifte zo snel mogelijk in.

Elektronische indiening moet gebeuren via de website www.biztax.be waar u alle informatie vindt.

OMG! Seven Senses Tour | Visit Gent

Niet de zoveelste stadswandeling die je langs platgetreden paden brengt, maar een waar feest voor de zintuigen: dat is de Seven Senses Tour. Ontdek Gent door de ogen van Jan Van Eyck en gebruik net zoals de grootmeester al je zintuiglijke troeven. Ruiken, voelen, proeven, horen, zien, je zesde zintuig aanscherpen en bewegen: ze komen alle zeven aan bod tijdens de tour!

https://visit.gent.be/nl/agenda/omg-seven-senses-tour

Solidariteitsactie voor Niger ... S-EAU-S Sahel vzw

Zware overstromingen in Niger

De hevige regenval die sinds juni in Niger is gevallen, veroorzaakte overstromingen in verschillende districten. De meest getroffen regio's zijn Maradi (zuid-centraal), Tahoua en Tillabéri (west), Dosso (zuidwest) en Niamey. De overstromingen kostten aan tientallen mensen het leven. Duizenden huizen, schuren, klaslokalen, drinkwaterbronnen en gewassen werden verwoest.

Artiest zoekt assitentiewoning … La Cantera del Brujo

Onder het motto ‘Artiest zkt assistentiewoning’ geven 20 Gentse artiesten deze zomer in totaal 68 optredens voor bewoners van assistentiewoningen van de Stad Gent.

Het project ‘Artiest zkt assistentiewoning’ is een variant op het ondertussen bekende recept ‘Artiest zkt…’ (het vroegere Artiest zoekt Feestneus), dat Gents muzikaal talent verbindt met organisatoren van buurtfeesten. Na de cultuurloze lockdown wordt dit platform ook nu weer opgestart.

Samen tegen corona

Het coronavirus beheerst het hele leven, heeft het werk van de meeste organisaties uit onze sector ondersteboven gehaald. We werden met z’n allen gedwongen om snel op zoek te gaan naar manieren om met deze onverwachte situatie om te gaan.  Daarom werd er bij ons afgesproken om vanaf voortaan (tot nader bericht) enkel te werken op afspraak.

Solidariteitsacties lidorganisaties in tijden van corona

Het coronavirus beheerst het hele leven. Veel van onze organisaties willen graag acties ondernemen, tips delen of hun verhaal kwijt. In tijden van corona zoekt iedereen verbondenheid en leeft het solidariteitsgevoel meer dan ooit.

Ontdek hieronder een paar initiatieven van onze organisaties.

  • Ensarija

In samenwerking met @letssavefood, soepbedeling aan de vluchtelingen die verblijven aan de Rigakaai

Coronavirus: Belangrijke mededeling

Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, werken wij vanaf voortaan enkel op afspraak.

Je kan een afspraak maken telefonisch 09/235 26 30 of via mail: info@fzovl.be

Onze polyvalente zaal blijft gesloten, reservaties zijn dus niet mogelijk.

We wensen jullie intussen een goede gezondheid toe, hou het veilig en draag goed zorg voor elkaar!

 

Pagina's