FZO-VL zoekt een activeringsconsulent tewerkstelling (m/v) Gent

VACATURE

Activeringsconsulent tewerkstelling (m/v) Gent

38u/week, onmiddellijke indiensttreding

FZO-VL vzw is een door de Vlaamse Gemeenschap erkende federatie voor etnisch-culturele verenigingen in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Brussel.

Ism VDAB Gent zoeken we een activeringsconsulent die werkzoekenden met een etnisch diverse achtergrond ondersteunt en begeleidt. De activeringsconsulent is actief in het Gentse en zal gehuisvest worden op onze maatschappelijke zetel te Gent.

Voornaamste taken:

FZOVL kiest nieuw bestuur

Op 29 maart jongstleden kwam de algemene vergadering van FZO-VL bijeen in de kantoren te Gent, op de Dampoortstraat 33-35.

Op de agenda stonden de afrekening van 2016 en het budget voor 2017, het voortgangsrapport 2016 – 2017 en het jaarplan voor 2017. Deze documenten werden met eenparigheid van stemmen goedgekeurd door alle aanwezigen, die de verschillende lidverenigingen van FZO-VL vertegenwoordigden.

Soedanezen vieren onafhankelijkheid in Oostende

Het jaarlijkse onafhankelijkheid- en vredesfeest van de Soedanese Gemeenschap is op 29 januari 2017 uitgebreid gevierd. Vele Soedanese culturele organisaties zoals de Soedanese Gemeenschap Gent, Kouch vzw uit Oostende, Soedanese Gemeenschap vzw uit Brussel (lidorganisaties van FZO-VL) hebben er keihard aan gewerkt om het feest een groot succes te maken, en zijn daar absoluut in geslaagd. De opkomst was groot, en de stemming was opperbest.

Nieuwjaarsreceptie FZO-VL @ Molenbeek - Brussel

Allereerst wensen wij u veel geluk en gezondheid voor het nieuwe jaar!

Tradities zijn er om in ere te houden, op 23 januari hielden wij onze traditionele nieuwjaarsreceptie in onze nieuwe lokalen van onze vestiging in Molenbeek te Brussel.

Met een overdonderende aanwezigheid van onze leden waren politici, vertegenwoordigers van verschillende verenigingen en organisaties, talrijk aanwezig op de avond. Onder de aanwezigen waren ook de Consul Generaal van Tunesië in Brussel, Consul van Soedan in Brussel en de Amabassadeur van Honduras.

Free Time organiseert 'Iedereen lust spekken"

“Iedereen lust spekken” is een zusterproject van "Spekken", een theaterfestival voor kinderen tussen 2 en 12 jaar oud.
Elke kerst- en paasvakantie organiseert Uitbureau dit kindertheaterfestival, waarbij ingespeeld wordt op diversiteit in al zijn facetten: er worden uiteenlopende genres gepresenteerd en er is een aanbod voor elke leeftijdscategorie.
Daarnaast worden er ook knutselworkshops aangeboden voor alle kinderen.

Open Forumdag op zaterdag 10 december

Stemmen verheffen zich, meningen worden zonder schroom uitgesproken, statusupdates worden massaal gedeeld. Superdiversiteit beroert onze samenleving. Een superdiverse samenleving is geen gemakkelijke samenleving. Maar het is wel onze samenleving. Het is de samenleving waarin we onze kinderen en kleinkinderen zullen zien opgroeien, sporten, studeren, werken en liefhebben. Welke erfenis geven we hen door, met welke denkbeelden voeden we hen op? Hoe zorgen we ervoor dat onze kinderen elkaar erkennen en vertrouwen?

Soedanese delegatie bezoekt FZO-VL

Op 11 oktober hebben we een delegatie van Soedanese academici en NGO vertegenwoordigers uit Soedan, Verenigde Koninkrijk, Canada, Nederland en België ontvangen.
De delegatie werd warm onthaald door de medewerkers en bestuurders van FZO-VL en genoten nadien van een boeiende wandeling door de historische stadskern van Gent.

Ledendag 2016 ... Groot succes

Zaterdag 24 september 2016 hebben we onze eerste  Ledendag gehouden in De Centrale te Gent.

Om 14h zijn we van start gegaan. Het ontvangst werd meesterlijk verzorgd door de vrijwilligers van onze lid-vereniging Les Moefs met Marokkaanse muntthee en lekkere hapjes.  Na de  welkomstspeech van onze voorzitter zijn de speeddates doorgegaan. De 168 deelnemers werden mooi verdeeld in vijf groepen. De groepen waren zeer divers en binnen enkele ogenblikken was iedereen met iedereen aan het praten.  Wat net de opzet was uiteraard.

Culturen mengen schoorvoetend op iftaravond

Je voelt dat de ramadan volop bezig is. Voor onze verenigingen Turk Ocagi, Turks Cultureel Centrum, Soedanese Gemeenschap Gent, was het een ideale moment om de gehele gemeenschap nog eens samen te brengen.

Solidariteit

Pagina's