De hoofdconsul van Tunesië bezoekt FZO-VL

De hoofdconsul van de Republiek Tunesië, mevrouw  Radhia Amel Ben Salah en de Ereconsul van Gent de heer André Frank brachten op 22/09/2017 een bezoek aan FZO-VL.

Ze werden warm onthaald door onze voorzitter Ceylan Kara en vice voorzitter Ali Ghaddab.

Er werd overleg gepleegd over de werking van de aangesloten Gentse Tunesische verenigingen die FZO-VL onder haar koepel heeft. Eveneens kon de Consul nader kennis maken met de werking van FZO-VL.

sfeerbeelden

UGENT: project voor laatstejaarsleerlingen met een migratieachtergrond

In AJ2017-2018 biedt de Universiteit Gent 30 talentvolle leerlingen met een migratieachtergrond een uniek jaartraject aan over studiekeuze en waardevolle academische vaardigheden.

Leerlingen die:

·      in september 2017 aan hun laatste jaar secundair beginnen en van plan zijn in september 2018 hogere studies te volgen;

·      thuis, naast het Nederlands, ook nog een andere taal spreken;

·      een migratieachtergrond hebben;

·      een TSO- of KSO-opleiding met minstens 4 uur wiskunde of een ASO-opleiding volgen komen in aanmerking.

Vrijdag 1 september offerfeest door De Toekomst in Kortrijk

Het is een feest waar iedereen trots op is. Het was een zeer goed georganiseerd, kindvriendelijk evenement. Er waren springkastelen, clowns en een kindergrime aanwezig om voor iedereen er een fijne dag van te maken. De volwassenen konden open gesprekken met elkaar voeren en er werd hier en daar ook een speech gegeven. Niet enkel de burgers van Kortrijk waren daar, ook de  mensen vanuit Gent, Brussel en Tilburg wouden dit niet missen. Er was veel mooie muziek en ook lekker warm eten en dessertjes. Meer dan geslaagd dus voor velen!

sfeerbeelden

Colombia in hartje Brussel

Naar aanleiding van de Nationale Feestdag van Colombia vond op 14, 15 en 16 juli het festival Colombia Village plaats in Brussel.

Iftar @ Dok Gent, onze verenigingen helpen een handje mee

Op 17 juni 2017 @ DOK Gent vond er de Internationale Iftar plaats. Lid organisaties van FZO-VL werkten mee in samenwerking met DOK en VOEM en vele andere om zo’n 300 mensen een onvergetelijke avond te bezorgen. Henda van de organisatie Neapolis en haar collega maakten voor iedereen de heerlijkste Harira en Amina van de organisatie Les Meufs vzw zorgde voor show en lekkere Marokkaanse theetjes. We hebben samen gezongen, gelachen en gedanst. Samen getafeld en geluisterd naar elkaars verhalen. Proficiat voor dit mooie initiatief en alle vrijwilligers!

sfeerbeelden

Culturen mengen schoorvoetend op iftaravond

In de verschilllende wijken voel je dat de ramadan volop bezig is.

Voor onze verenigingen was het een ideale moment om de gehele gemeenschap nog eens samen te brengen.

Solidariteit

Met deze avond brachten onze verenigingen niet alleen de moslims maar ook de niet-moslims kregen de kans dit sleutelmoment eens mee te maken. De hele buurt was uitgenodigd.

Het gevolg was een tafel met talloze typische maaltijden en een groot solidariteitsgevoel.

sfeerbeelden

* Neapolis (04/05/2017)

Arda vzw ... Lentefeest 2017

Onze lidvereniging Arda vzw organiseerde naar jaarlijkse gewoonte de folkloristische happening Lentefeest / Buurtfeest.

Het evenement vond plaats in de  Blancefloerlaan 292, 2050 Linkeroever op 05/06/2017. De socio-culturele vereniging verwelkomden meer dan 350 mensen.

Pagina's