Een dikke proficiat aan Angeline Flor Pua

Als FZO-VL feliciteren wij onze kersverse Miss België Angeline Flor Pua. Zij is het levende bewijs dat iedereen volop voor zijn of haar kansen moet gaan in het leven. Hopelijk kan zij als rolmodel fungeren voor alle jongeren in België en Vlaanderen. Ook voor hen met een andere afkomst. Geef zeker niet op!

Rondetafelgesprek met minister Alexander De Croo

Op 1 december organiseerde FZO-VL een rondetafelgesprek met minister van ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo en haar lidverenigingen. Ruim 60 deelnemers uit 25 verenigingen gingen met de minister in gesprek om hun ervaringen rond ontwikkelingssamenwerking te delen. Minister De Croo startte de dialoog door uitleg te geven over zijn visie op en zijn werk rond ontwikkelingssamenwerking en de manier waarop zijn beleid dit bereikt met de verschillende ngo’s.

Turk Ocagi ... basisopleiding EHBO

Op correcte wijze de eerste hulp toedienen na een ongeval of bij een aandoening. Deze doelstelling werd nagestreefd tijdens de basiscursus EHBO.
Onze vereniging Turk Ocagi organiseerde op 06 december 2017 voor haar vrijwilligers een basiscursus EHBO i.s.m. Het Vlaamse Kruis.

sfeerbeelden

FZO-VL West-Vlaanderen

Activiteiten november en december

1: Kadervorming te Brugge

Op zaterdag 25/11 organiseerde Fzovl West Vlaanderen een kadervorming op maat voor de lidverenigingen van Fzovl te Brugge. "Hoe leer je een subsidie aanvragen voor een project in het Zuiden". Alle documentatie werd in detail overlopen. De organisaties hebben er zin in, samen komen we er wel!

2: Open Maro op 1/12 in Oostende

Kortsom vzw ... projecten en verhalen over Somalië

Op zaterdag 21 oktober 2017 nam Nour, de voorzitter van vzw Kortsom te Kortrijk je mee in zijn verhaal wat Kortsom afgelopen jaren allemaal al heeft gedaan om het volk in Somalië en België een kans te geven. Velen zijn betrokken en hadden een luisterend oor voor de problematieken en de gebeurtenissen in Somalië. De vrouwen zorgden ook voor voldoende heerlijke Somalische lekkernijen en de kinderen konden zich samen buiten uitleven op de trampoline van vzw de Stuyverij te Kortrijk!

sfeerbeelden

Word wereldburger in Brugge ... FZO-VL neemt deel

Op zaterdag 7 oktober 2017 was FZO-VL en zijn lidverenigingen aanwezig op de tweede editie van de Netwerkdag "WORD WERELDBURGER", georganiseerd door Wereldhuis West-Vlaanderen om te netwerken en enkele workshops mee te volgen. Op het programma stonden o.a. sprekers zoals VRT-journalist Stijn Vercruysse, professor André Watteyne en zuster Jeanne Devos.

Dank je voor deze inspirerende dag in Brugge!

De hoofdconsul van Tunesië bezoekt FZO-VL

De hoofdconsul van de Republiek Tunesië, mevrouw  Radhia Amel Ben Salah en de Ereconsul van Gent de heer André Frank brachten op 22/09/2017 een bezoek aan FZO-VL.

Ze werden warm onthaald door onze voorzitter Ceylan Kara en vice voorzitter Ali Ghaddab.

Er werd overleg gepleegd over de werking van de aangesloten Gentse Tunesische verenigingen die FZO-VL onder haar koepel heeft. Eveneens kon de Consul nader kennis maken met de werking van FZO-VL.

sfeerbeelden

UGENT: project voor laatstejaarsleerlingen met een migratieachtergrond

In AJ2017-2018 biedt de Universiteit Gent 30 talentvolle leerlingen met een migratieachtergrond een uniek jaartraject aan over studiekeuze en waardevolle academische vaardigheden.

Leerlingen die:

·      in september 2017 aan hun laatste jaar secundair beginnen en van plan zijn in september 2018 hogere studies te volgen;

·      thuis, naast het Nederlands, ook nog een andere taal spreken;

·      een migratieachtergrond hebben;

·      een TSO- of KSO-opleiding met minstens 4 uur wiskunde of een ASO-opleiding volgen komen in aanmerking.

Pagina's